fbpx

A 7 legsúlyosabb weboldal hiba vállalkozóknak 

Most kiderül bűnös vagy-e. Persze csak weboldal téren… ám a büntetésed a potenciális vevőid elvesztése. Ha átfutod velünk ezt a 7 fő weblap bűnt, garantáltan találsz majd valamit, amin tudsz javítani, és ezáltal növelni a konverzióid, de ha nem, akkor bizony megérdemelsz egy vállon veregetést önmagadtól.

 

  1. SSL hiánya

 

A böngésződben biztosan te is láttál már egy weboldal címe mellett (lásd a képen) egy lakatot, vagy rosszabb esetben egy “nem biztonságos” feliratot. Ha az utóbbival rendelkezik a honlapod, az bizony azt jelenti, hogy nincs SSL tanúsítványod, ez a Google szemében hatalmas fekete pont számodra, így mondanunk sem kell, hogy a keresőoptimalizálásodat nagymértékben rontja. Ami ennél is rosszabb, az pedig az, hogy a látogatóid számára is egy hatalmas piros zászló fog lobogni, és eszük ágába se lesz a bankkártya adataikat megadni a webshopodba. Manapság a tárhely szolgáltatók nagy része automatikusan létrehoz nektek egy tanúsítvány, viszont sok esetben ezt külön be is kell kapcsolni, az utóbbit sok weboldal készítő kihagyja.

Ha mégis megjelenik az ominózus “nem biztonságos” felirat, érdeklődjetek a tárhely szolgáltatótoknál, hogy van-e a számotokra kiállított SSL!

Weboldal készítés
Forrás: In Motion Hosting

 

  1.  Nem működő form-ok

 

A kapcsolati űrlap kulcsfontosságú része a weboldaladnak, ez az az elem, ami a látogatókból lead-eket, vevőket varázsol. Egy rosszul beállított contact form végzetes hiba lehet. Ajánlom ezúton, hogy menj fel a weboldaladra, és teszteld le az összes azon szereplő űrlapot.

Ne feledkezz meg a pop-up űrlapokról, hírlevél feliratkozásokról és regisztrációs mezőkről se!

Weboldal készítés
Forrás: dupumixszekszard.com

 

  1.  Nincs CTA

 

Ha a főoldalad, vagy landing paged nem rendelkezik egy kristálytiszta Call to Actionnel (Cselekvésre ösztönzéssel) akkor bizony kimondhatjuk, hogy feleslegesen van weboldalad.

Legyen a honlapodnak célja!
Azt akarod, hogy a látogatóid vegyék fel veled a kapcsolatot? Kérjenek árajánlatot? Iratkozzanak fel? Vásároljanak? Töltsenek le valamit?
Ezt bizony a szájukba kell rágni. Használj gombokat, űrlapokat, ösztönző szövegeket!

 

Ha valaki nulla kontextussal betéved a weblapodra, azt végig kell vezetned tudatosan és vásárlóvá, vagy ügyféllé kell konvertálni.

Weboldal készítés
Forrás: shishastore hungary

 

  1.  Inkonzisztens design

 

Ha egyszer zöld gombot használsz, máskor kéket. Egyszer egy kör a logód, egyszer pedig egy négyzet, plusz ennek tetejében még egy egységes betűtípussal sem tudtál előrukkolni, akkor ne csodálkozz, ha a cégedet nem fogják komolyan venni.

 

Találd meg a célközönséged, találd ki milyen érzelmeket, hangulatot akarsz kommunikálni az arculatoddal, és tedd egységessé! A látogatók szemében sokkal megbízhatóbbnak, profibbnak fogsz tűnni.

 

  1.  Nem reszponzív

 

Az egyik előző cikkünkben már szót ejtettünk arról, hogy mennyire fontos a reszponzív dizájn kialakítása.  Még egyszer megmutatjuk az ábránkat, ahol a saját ügyfeleink oldal látogatásából számolt eredményeket vizualizáltuk.

 

Láthatjátok, hogy a látogatók nagy része telefonról fog érkezni. Ez természetesen minden vállalkozás esetében másképpen fog megoszlani, de elengedhetetlen 2021-ben, hogy rendelkezzetek egy olyan rendszerrel, amely minden létező eszközön jól fog mutatni.

Weboldal készítés

  1.  Nincsenek megfelelő jogi dokumentumok

 

Sajnos már mi is kaptunk ezért, szóval nyomatékosítjuk, hogy rendelkezzetek minden megfelelő jogi dokumentummal. Cookie notice, adatkezelési tájékoztató, GDPR, megfelelő elérhetőség oldal és webshopok esetében természetesen ÁSZF.

 

Kérünk titeket, hogy lehetőleg ne a szomszéd ÁSZF-ét másoljátok le, és ne is kezdjetek el sajátot írni fehér lapra, mert rossz vége lesz (Mi próbáltuk).

 

Jó hír viszont, hogy hamarosan készülünk nektek egy átfogó cikkel a jogi dokumentumokról, és arról, hogyan tudtok INGYEN, illetve hihetetlenül költséghatékonyan hozzájutni a saját, személyre szabott jogi dokumentum csomagokhoz. Nyugodjon meg mindenki, nem mi fogjuk írni :)

 

Ha nem szeretnél lemaradni erről, és hidd el NEM SZERETNÉL, akkor iratkozz fel a lap alján található hírlevelünkre, és megspórolunk neked több százezer forintot.

 

  1.  Nem megfelelő tárhely

 

Egy újabb triviális probléma, amivel ügyfeleinknél sokszor találkozunk az a nem megfelelő tárhelyszolgáltató használata. Ha egy teljes több ezer termékes webshop tárhelyére 3 domainnel és hostinggal 1500 Ft-ot fizettek ÉVENTE, akkor el kell gondolkodnunk azon, hogy lehet nem a megfelelő szolgáltatónál vagytok.

Ezekben az esetekben mindig problémákba ütközünk az ügyfélszolgálat válaszidejével, segítőkészségével, a biztonsági mentésekkel, és az oldal gyorsaságával.

 

Így eddig az olcsó húsnak mindig híg volt a leve, ha hostingról van szó.

 

Ajánlás képpen elhoztuk nektek az általunk ajánlott tárhely szolgáltató céget, méghozzá egy kuponkóddal is készültünk nektek, így 5%-ot le tudtok faragni a bombabiztos weboldal hostingból!

 

Mi minden ügyfelünknek a tárhely.eu szolgáltatását ajánljuk, szimplán azért, mert a mi munkánk során sokszor kell az ügyfélszolgálathoz fordulni adatváltoztatások, kiegészítő szolgáltatások okán, és ennél a szolgáltatónál tapasztaltuk a leggyorsabb válaszidőt. Rendkívül segítőkészek és sokszor akár 1-2 órán belül válaszolnak, még este is.

 

A szervereik modernek, gyorsak, és az áraik sem vészesek.

 

Használd a kuponkódunk és 5% lejön! 

Kuponkód: KUPON9B39F05CA

 

Ha szolgáltató választás elött vagy:

https://tarhely.eu/

Weboldal készítés

Kíváncsiak vagyunk ezek közül hány pontban voltatok “bűnösök”, és hogyan tervezitek ezt javítani.

Ne felejtsétek el megosztani velünk az eredményeiteket!

 

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Neked ajánljuk:

mennyi ido alatt keszul el egy weboldal

Mennyi idő alatt készül el egy weboldal?

Biztos sokatoknak volt már rossz tapasztalata weboldalkészítőkkel kapcsolatban. Amikor nem lehet elérni a webdesignert vagy a programozót, pedig ti időben elküldtétek a szükséges anyagot, és

2021 legmenőbb design trendjei!

Elhoztunk nektek a 2021-es évből néhány menő design trendet, amely arculat, illetve weboldal kialakításában nagyon jó választás lehet. Főképp weboldalakra fogunk fókuszálni, de bármilyen webes területen

Ingyenes weboldal állapotfelmérés!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és részesülj az Apex Club akciókból, ajánlatokból és INGYENES oktató anyagainkból!