fbpx

5 dolog, amire figyelj, ha weboldalt csináltatsz!

weboldal tippek

Ha éppen saját weboldal, vagy webshop készíttetés előtt állsz, ez a poszt biztosan segítségedre lesz.

Felhívjuk a figyelmedet pár dologra, ami bár triviális, nagyon sok weboldalkészítő cég elrontja, vagy hanyagság miatt kihagyja. Ezek hiánya végzetes problémát jelenthet a weboldal működése szempontjából, és némelyik esetében a kedves nézők egy jobb felső sarokban található “x” gombbal illetik majd weboldalad.

 

1.Reszponzivitás

Sok cég nem fordít elég figyelmet a reszponzivitásra és nagyon sok esetben nincs is külön mobil, illetve tablet verzió. Eddigi ügyfeleinkkel szerzett tapasztalataink alapján átlagosan a látogatók több mint 90%-a mobilról érkezett.


Weboldal látogatás eszközök aránya alapján

 

Hiába funkcionál megfelelően az oldalad asztali számítógépen, ha a mobil verzió nem optimális, nagy eséllyel el fogják hagyni az oldalt. Kiemelten fontos, hogy az elkészített weboldalak reszponzívak legyenek. 

Egyes elemek, például kapcsolati űrlapok, galériák, hosszú bemutatkozó szövegek külön optimalizálás nélkül olvashatatlanok és kezelhetetlenek lehetnek érintőképernyős eszközökön. 

Az emberek természetüknél fogva nem szeretnének sokat olvasni feleslegesen, így szinte biztos, hogy nem lesz megfelelő felhasználói élményük (User Experience), és hamar elhagyják oldalad.

 

2.Marketing szempontok alapján való építés

A webdesignerek és programozók nagy része csupán esztétikai szempontok alapján épít, és nem veszi figyelembe a Te céljaidat az oldallal. Lead-eket szeretnél generálni? Terméket akarsz eladni? Csak bemutatkoznál? Az oldal hierarchiája, gombok, call to action objektumok elhelyezése nagyban függ a vállalkozásod által közvetítendő üzenettől és annak célcsoportjától.

 

Idősebbeknek szól a weboldal?

-Akkor könnyen átláthatóbbá, egyszerűen kezelhetővé kell tenni.

 

Szeretnéd ha a látogatók e-mail-ben vennék fel veled a kapcsolatot?

-Specifikus e-mail kitöltésre ösztönző Call to Action-öket kell elhelyezni az oldalon, jól átgondolt stratégia alapján. Egy jó designer előre tudja mikor, ki és hova fog nézni.

 

  1. Házon belüli karbantartás

Sok esetben tapasztaltuk, hogy partnereink régebben készíttettek egy oldalt egy másik céggel, de a kapcsolatot már nem tartják, nem ajánlanak karbantartási csomagot, az oldal nincs keresőmotorok számára optimalizálva (SEO), sok esetben a tulajdonos még azt sem tudja, melyik tárhelyszolgáltatónál van, és ott mire-mennyit fizet.
Célszerű olyan marketing céget választani weboldalkészítésre, amely az átadás megtörténése után rendszeres, minőségi karbantartást és tanácsadást ajánl fel, havidíjas csomag keretein belül.

 

  1. Fejleszthetőség

Fontos, hogy az elkészült weboldalt a jövőben karban is legyen tartva, ezenkívül fejleszthető legyen új funkciókkal és design elemekkel, így nem kell újraépíteni az oldalt, amennyiben plusz tartalmakat szeretnél hozzáadni.

A vállalkozásod működése alatt rengetek dolog változhat, gondolunk itt olyan extrém példákra is, hogy bemutatkozó weboldalad fél év múlva már webshopként szeretne üzemelni. Ez természetes egy modern eszközökkel történő stabil alapokra épített weboldal esetében megoldható.

 

  1. Hosszútávú együttműködés

A Te vállalkozásod, valamint az általad választott marketing cég számára is fontos a hosszútávú partnerség.
Érdemes tehát olyan céget választani, amely weblapkészítés mellett, más szolgáltatásokat is biztosít, pl: e-mail marketing rendszer bevezetése, ügyfelek nyilvántartása adatbázisban, ügyfelekkel való interakció elősegítése, közösségi média stratégiák felépítése és marketing tanácsadás.

Mindemellett ismeri a vállalkozásod jellegét és céljaid, így amennyiben az online jelenléted tovább fejlesztenéd, ez mind megoldható egy cég által.

 

Mi az Apex Gold Marketing Solutions-nél igyekszünk az összes pontnak eleget tenni, és a legmegfelelőbb szolgáltatást nyújtani, hiszen minden partnerünk egyedi és különleges.

 

Amennyiben weboldal / webshop készítés előtt állsz, vagy a meglévőt fejlesztenéd, Mi segítünk!

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi címen, és kérd INGYENES konzultációnkat:

 

hello@apexgoldmarketing.com

 

 

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Neked ajánljuk:

mennyi ido alatt keszul el egy weboldal

Mennyi idő alatt készül el egy weboldal?

Biztos sokatoknak volt már rossz tapasztalata weboldalkészítőkkel kapcsolatban. Amikor nem lehet elérni a webdesignert vagy a programozót, pedig ti időben elküldtétek a szükséges anyagot, és

Ingyenes weboldal állapotfelmérés!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és részesülj az Apex Club akciókból, ajánlatokból és INGYENES oktató anyagainkból!