fbpx

5 tipp, hogy keresőbarátabb legyen a weboldalad.

Eleged van abból, hogy a saját céged nevére keresve még mindig a harmadik oldal alján kullogsz a Google találatok között?

A kimagasló SEO-hoz sajnos idő kell, de a jó hír, hogy készültünk nektek 5 tuti tippel, amelyekkel le tudjátok majd rövidíteni a várakozást.

Vágjunk is bele!

 

  1. Integráld a közösségi média oldalaid!

 

A Google nagy hangsúlyt fektet a közösségi média oldalaid (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIN, YouTube stb.) és a weboldalad közötti összhangra. Ha még nincs elkészítve valamelyik RELEVÁNS social media platformon a céged fiókja, hatalmas lehetőséget hagysz ki, hiszen ez egy ingyenes megoldás.

Miután a vállalkozásod számára releváns profilokkal / oldalakkal már rendelkezel, ideje ezeket összekötni a weboldaladdal.

Az egyik legegyszerűbb módja ennek, hogy használsz egy social bar-t (lásd a képen), ahol a megfelelő ikonokra megfelelő linkeket helyezel (A Facebook logó ikonra természetesen a Facebook oldalad linkje megy, és így tovább). Mi ezt általában a headerben, vagy a footerben szoktuk elhelyezni, de természetesen a weboldal kinézete fogja determinálni a végső nyughelyét.

Weboldal készítés

Érdemes még ezenfelül közösségi média megosztás gombokat alkalmazni, Facebook kommenteket engedélyezni a blogjaink alatt, Instagram feed-et megjeleníteni a cukrászdánk weboldalán, ahol a legújabb színes süteményeket vehetik szemügyre a látogatók, melyeket Instagramon osztottatok meg (Ez több okból is jó, hiszen elég egy helyre feltölteni a képeket, ezáltal rengeteg munkát megspórolva magunknak… főleg, ha naponta posztoltok.).

 

  1. Megfelelő URL-ek használata

 

Fontos, hogy milyen URL struktúrát alkalmazunk. Vegyünk egy példát:

Egy keresőmotor szerinted melyiket értelmezi könnyebben?

://apexgoldmarketing.com/weboldal_keszites

-vagy-

://apexgoldmarketing.com/whmax_html_text1-839-43

Na? Érted már a különbséget? Ennyire egyszerű a matek :)
Arról nem is beszélve, hogy az embereknek is szimpatikusabb lesz valamivel, ha éppen átlinkeli neki egy barátjuk az oldalad, és nem kell azt hinniük, hogy egy csehszlovák vírusletöltő, hadd ne mondjuk milyen oldalra száműzik éppen őket.

 

  1. Optimalizáld az oldalon szereplő médiát!

 

A képek és videók is éppen olyan fontosak a weboldaladon, mint a szöveges elemek, hiszen nem szeretnénk elrontani a bulit, de 1999 sajnos elmúlt.

Ennek fényében figyelnünk kell arra, hogy a megjelenített képek is optimalizálva legyenek SEO-ra. Az mesterséges intelligencia minél könnyebben meg tudja állapítani mit is tartalmaz a kép, neked annál jobb pontszámot fog adni. Figyelnünk kell a kép méretére és minőségére is, hiszen, ha a főoldaladon szereplő maszlag.jpg kisgyerektől repülőig bármi lehet… nos, ne számíts semmi jóra ezen a fronton.

 

  1. Ne hagyd, hogy az oldalad lassú legyen!

 

Ugyanitt szeretnénk megemlíteni azt is, hogy ha indokolatlanul nagy képeket használunk (kerüljük a mindenhova IS .png kép elhelyezését), az nagyban lassítja majd az oldalunkat, ami szintúgy rossz SEO értékelésekhez vezet.

Nagyon fontos, hogy használjunk egy cache rendszert az oldalunkon, alkalmazzunk lazy loading-ot a képekre és igyekezzünk törölni minden nem használt file-t, kódot, plug-int, programot, stb.

 

Mi is az a Cache rendszer?
https://www.tutorial.hu/weboldal-keszites/cache-gyorsitotar-mire-jo/

 

Mi az a Lazy Loading?
A Lazy Loading, avagy “Lusta Betöltés” egy olyan rendszer, melyet a weboldalba építünk. A lényege pedig az, hogy minden egyes képet csak akkor tölt be a néző számára, ha arra valóban szükség van (értsd: A weboldal alján szereplő képek nem fognak betölteni, amíg a nézőnk le nem görget addig).

 

Ezek az intézkedések hihetetlenül effektívek a weboldal gyorsítás szempontjából. Kifejezetten ajánlott a használatuk… sőt…. ellenjavallt a mellőzésük.

 

  1. HASZNÁLJ GOOGLE MY BUSINESS FIÓKOT

 

Az utolsó tippünk, és egyben a személyes kedvencünk az Apexnél, nem más mint a Google My Business profil létrehozása, és összekötése a weboldaladdal.

 

Google kereső- Google My Business

 

Látjátok mi a közös bennük? Úgy ám! Mindkettőt a Google csinálta, így evidens, hogy létfontosságú a birtoklása. Meg kell jegyezzük, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan töltjük ki a profilunkat, mivel minden egyes lépés kihagyása (képek, logó, nyitvatartás, speciális nyitvatartások) súlyos százalék veszteséget okozhat.
Szerencsére semmi véglegeset nem lehet elrontani, így könnyedén helyre hozható egy elpuskázott My Business profil.

 

Reméljük használni fogjátok ezeket a tippeket, és hamar lesöpritek az ellenségeiteket az első oldalakról.

 

A mesterséges intelligencia nemsokára úgyis átveszi felettünk az uralmat. Akinek jó volt a SEO-ja, ezáltal segítette a gépek tanulását, azok talán életbe is maradhatnak.

 

Jó túlélést kívánunk!

 

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Neked ajánljuk:

mennyi ido alatt keszul el egy weboldal

Mennyi idő alatt készül el egy weboldal?

Biztos sokatoknak volt már rossz tapasztalata weboldalkészítőkkel kapcsolatban. Amikor nem lehet elérni a webdesignert vagy a programozót, pedig ti időben elküldtétek a szükséges anyagot, és

Ingyenes weboldal állapotfelmérés!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és részesülj az Apex Club akciókból, ajánlatokból és INGYENES oktató anyagainkból!